Taxaties

Er zijn verschillende redenen waarom een taxatie noodzakelijk is. Bijvoorbeeld omdat je de hypotheek wilt oversluiten of verhogen, wilt verbouwen, voor het bepalen en verdelen van de bezittingen bij een echtscheiding of wanneer je een huis gaat kopen of verkopen. Van Gerwen Makelaardij kan u verder helpen met een gevalideerde taxatie.

Wanneer je een taxatie bij ons aanvraagt inventariseren we eerst voor welk doel je het taxatierapport nodig hebt. Is het einddoel om de woning te verkopen? Mogelijk is een taxatie dan niet nodig maar kunnen we u van dienst zijn met een mondelinge waardebepaling.

Zodra je ons de opdracht geeft, starten we met het verzamelen van de onderliggende informatie. We onderzoeken onder andere de informatie bij het Kadaster, bodem- loket/rapportage, bestemmingsplan en eventuele bouwtekeningen. We komen op locatie langs voor de taxatieopname waarbij de woning van binnen en buiten inspecteren en alle details vastleggen voor de taxatie. Aan hand van alle gegevens en waarnemingen stellen we een taxatierapport op.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Bel ons gerust of stuur een whatsapp naar 06 83964504

Prijs en doorlooptijd

Wij kunnen binnen 4 werkdagen* (na opname) het rapport aanleveren en de kosten bedragen €575,- incl. BTW**. Indien u een appartement wilt laten taxeren, of er dient een verbouwing te worden mee gefinancierd, rekenen we een bedrag voor meerwerk á €50,- incl. BTW

*We zijn hierin afhankelijk van het aanleveren van benodigde documenten door bijvoorbeeld het kadaster, VvE (vereniging van eigenaren) bodemloket/omgevingsrapportage, gemeente of NWWI. Tevens is een spoedopdracht in overleg mogelijk.

**Bij woningen groter dan 750 m3 of met een WOZ-waarde boven de €750.000,- stellen wij een maatwerkofferte op.

Werkgebied